top of page
  • Writer's pictureDen ukrainske foreningen Bodø

Visning av film «Mavka - skogens sjel» på morsmål i Bodø

Takket være samarbeidet med FramKino fikk ukrainere i Bodø muligheten til å se ukrainsk film "Mavka - Skogens sjel" .

I Fram Kino samlet Den ukrainske foreningen i Bodø barn og voksne til et helt unik arrangement - en ukrainsk film med ukraisnk tale og norsk tekst i Bodø 10 november. Salen var fyll og alle billettene var utsolgt da mange ønsket å se filmen som de hadde ventet på for nesten 7 år!


Den ukrainske foreningen i Bodø hadde også en overraskelse i kortene: en spesiell gjest ble invitert til et kort intervju rett før start. Seerne i Bodø fikk møte en mann som selv bidro til produksjonen av filmen! Det var Rafael Blanko: han var på teamet til Animagrad studio, som laget denne filmen.Rafael fortalte spente seere litt om hans bidrag til produksjonen og de store endringene som skjedde med filmen under utviklingen. Han nevnte flere ukrainske kjendiser som deltok i produksjonen: ballerinaen Kateryna Kukhar som ga Mavka hennes bevegelser, animert "kopi" av musikkgruppen DahaBraha og flere andre musikere og artister som ga sine stemmer til filmens karakterer.


Takk til alle som var med oss i går - vi lo og gråt sammen. Visningen ble avsluttet med en stor applaus. Noen sa at de for en stund glemte de at de ikke var i Ukraina, siden filmen føltes som en portal til hjemlandet.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page