top of page

Vi er

Den ukrainske foreningen i Bodø er en frivillig organisasjon dannet i mars 2022 på grunnlag av felles interesser av ukrainere samt folk som støtter dem. 

Foreningen jobber for å bevare og presentere ukrainsk kultur og tradisjoner blant ukrainere og interesserte nordmenn bosatt i Bodø. Formålet er å støtte ukrainsk kultur, arbeid med utdanningsprosjekter, samt ukrainsk-norsk integrasjon på lokalt nivå Vi er kontaktpunkt for det ukrainske samfunnet, norske myndigheter og byorganisasjoner.

 

Andre formål for foreningen:

  • Informasjonsstøtte til nyankomme ukrainere

  • Frivillige initiativer for humanitær hjelp til Ukraina

  • Gjennomføring av sosiale prosjekter knyttet til Ukraina, ukrainsk kultur og ukrainere bosatt i Norge m.m.

 

Den ukrainske foreningen i Bodø er en ideell organisasjon.

Vi gjør

Foreningen jobber med organisering av norsk-ukrainske bilaterale samarbeidsprosjekter. Vi sprer informasjon om Norge blant ukrainere og følgelig om Ukraina for nordmenn, og vi samarbeider med organisasjoner som har vist vilje til å støtte Ukraina. Foreningen er en møteplass for alle ukrainere i regionen og et kompetansesenter for de som ønsker å bli bedre integrert i det sosiale, kulturelle og arbeidsmiljøet i Norge.

Internasjonalt samarbeid

Utdanning

Kultur

Næring & Kommunikasjon

Vårt styre

Vi har styreleder og fire styremedlemmer.

Styreleder representerer foreningen, er ansvarlig for formelt foreningens arbeids.

Hver styrelmedlem har eget tematisk ansvarlighetsområde og velger medlemmer som hjelper med gjennomføring av dets oppgaver.

I tillegg har vi to varamedlemmer.

 

Styreleder velges for ett år om gang, mens styremedlemmer innhaver sine roller for to år.

Yegor Shetstov

Yegor Shetstov

Styreleder

Yegor Shevtsov ble født i Lviv i 1977. Fra 1999 til 2019 bodde han i New York. I 2019 flyttet han til Bodø, hvor han er pianist i Arktisk Filharmoni. Yegor fikk en økonomisk utdannelse ved Ivan Franko University of Lviv. Etter å ha mottatt et stipend fra George Soros, studerte han også ved Universitetet i Amsterdam. Yegor fikk sin høyere musikalske utdanning i New York. Etter den russiske invasjonen jobbet Yegor en tid på den polske grensen, i Tesco flyktningsenter. Da han kom tilbake, sluttet han seg til det ukrainske samfunnet i byen. Yegor samarbeider med mange representanter for kultur, utdanning og beskyttelse av menneskerettigheter, spesielt rettighetene til innvandrere, LGBT-minoriteter og mennesker med ikke-europeisk opprinnelse.
Tetiana Feskova

Tetiana Feskova

Styremedlem

Tetiana Feskova ble født i Odessa for 32 år siden. Hun tok en mastergutdanning i internasjonale økonomiske relasjoner fra Institute of International Relations (Kyiv) og har en mastergrad i bærekraftig ledelse fra Nord universitet (Bodø). Tetiana flyttet til Bodø i 2014, er gift, har en 5 år gammel datter. Siden 2018 er hun aksjonær og daglig leder i Fiberproff AS. Kompetanse: Personalledelse, ansettelse, bedriftsøkonomi og finans, prosjektledelse. Hobbyer: fotturer, tennis, squash, spille piano, seiling. Språk: engelsk, ukrainsk, norsk (B2).
Anastasiia Parashchuk

Anastasiia Parashchuk

Styremedlem

Anastasia Paraschuk er fra Ternopil. Hun kom til Bodø som utvekslingsstudent ved Nord universitet. Anastasia fikk en mastergrad i internasjonal markedsføring i desember 2022. Tidligere studerte hun også ved Wrocław økonomiske universitet (Polen) og Inholland University (Nederland). Under studiene tok Anastasia en aktiv del i offentlige og frivillige aktiviteter. Siden juni 2023 jobber hun i markedsføringsselskapet Kræm AS. Løping er den viktigste hobbyen hennes. Anastasia har en aktiv livsstil og elsker aktiv fritid💥
Olena Maksymchuk

Olena Maksymchuk

Varamedlem

Olena Friahina

Olena Friahina

Styremedlem

Olena ble født 9. oktober 1980 i byen Mariupol. Hun jobbet som regnskapsfører i Ukraina, hun elsker dette yrket og ønsker etterhvert å få et jobb i Norge også innen regnskap. Olena flyttet til Norge 1. desember 2022. 2 måneder etter flytting fikk hun jobb i Tverdandet mottak, hvor Olena hjelper ukrainske flyktninger. Hun har to voksne barn. Olena liker å reise, elsker musikk og natur, singer i kor.
Tetiana Vakulenko

Tetiana Vakulenko

Styremedlem

Tetyana Vakulenkos erfaring er nært knyttet til utdanning. Siden 2022 har Tatyana ledet en veldedig organisasjon som tar vare på og støtter grunnskoleinstitusjoner. Siden 2008 har hun ledet Det ukrainske Montessori-senteret, som er den første og største organisasjonen i Ukraina som gir spesialisert opplæring for Montessori-skolelærere. Dette senteret er i ferd med å motta internasjonal akkreditering fra MACTE. Hun har erfaring med internasjonalt arbeid, for eksempel gjennom samarbeid med Princeton Montessori Center om opplæring av ukrainske Montessori-trenere. Tetiana ser foreningens stor potensiale og dets viktige rolle i å fremme gjenoppbygging etter Ukrainas seier.

Hvis du vil bli en styremedlem til neste år, du kan melde din interesse til valgkomité: 

Roman Zherebko

Veronika Vakulenko

Yevheniia Zherebko

bottom of page