top of page
  • Olena Friahina

Sankthansfeiring

For en fløtt kveld!

Vi fikk anledning til å berøre de mystiske tradisjonene med å feire årets lengste dag på SanktHans-feiring.

Takket være Bodø og Omegns Turistforening og Norsk Folkehjelp Bodø besøkte mer enn 30 ukrainere det vakre hjørnet av Salten. Busser tok alle fra sentrum og langs svingletenog vakre veier til Gjælentunet, mens vi nyter naturen. 

Programmet var fullt, kl 18.00 spiste vi deilig mat tilberedt på grillen. Deretter fulgte tradisjonell norsk grøt, veldig smakfull; kaffe og drikke...

Det var mange spennende leker for barn og voksne: badminton, fotball, stylter og strikkhopp, og mange andre aktiviteter. Klokken 20.00 begynte bålet på stranden – det var veldig spektakulært. Smaking av søtsaker og drikker fortsatte også på kysten (kaker og paier - alt var deilig og det var nok av det). Folk pratet med hverandre, tok mange fine bilder og nøt livet. 


Klokken 23.00 gikk det buss til sentrum. De som ønsket ble værende for natten og fortsatte å nyte det vakre landskapet og de interessante samtalene. 


Dette var fantastiske øyeblikk som vil være til minnet til enhver ukrainer i lang tid. Vi vil takke alle arrangørene for muligheten til å ta på de fantastiske tradisjonene og nyte den vakre naturen i Norge.4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page