top of page
  • Writer's pictureDen ukrainske foreningen Bodø

Suksess på Mat og mingling

I gar, 3.mai samlet Mat og mingling flere i Stormen Konserthus. Det var den første stor arrangement som var både for medlemmer fra internasjonale foreninger og folk fra byen.

Netverket

Det var kjempemotiverende å se mange som har kommet! Ett av formål med arrangement er å bygge netverket for medlemmer fra foskjellige foreninger samt dele erfaringer fra tidligere arbeid. For det var representatene fra ukrainsk (fra oss, Den ukrainske foreningen i Bodø), filipinsk (fra Filipino Community in Bodø) og somalisk (fra Somalisk forening i Bodø) invitert for å holde tale. De introduserte sine foreninger, fortelte om arrangementer og prosjekter og hjertelig inviterte til å bli med.

Fra venstre til høyre: Nicole fra Bodø2024, Mohammed fra Somalisk forening i Bodø, Rowena fra Filipino Community in Bodø og Roman fra Den ukrainske foreningen i Bodø

Smaksprøve

Deltakerne sto i stor kø for å få noe godt. De hadde mulighet å prøve mat fra flere land. Ukrainske retter var også på bordet: med hjelp fra flinke damer var nalysnyky laget med flere fylling: kylling med sopp og cottage cheese som var etter tradisjon servert med rømme og syltetøy.

Flinke damer i matlaging: Viktoriia, Olena, Yulilana, Liubov, Inna

Ukrainere tok ansvar også for dessert: Tamara fra Den søte gaven baket nydelige medovyk-kaker, laget med honning. Alt smaket som hjemme 💛💙

Konsert

Rock-gruppe East-side var arrangementenes høydepunkt. To brødrene Ivan og Vitaliy Chepelev spilte guitar i hjemmebyen Mariupol, Ukraina og ville drive med musikk også etter de flyttet til Bodø etter krigen med Russland begynt. Her møt de talentful jenta fra hjemmebyen - Anastasiya Magandash, invitierte norske trommer Aksel Bakke og etablerte "East-side".

Deres første konsert var i forbindelse med Ukrainsk Kulturkveld i februar og var en stor suksess.

I gar spilte East-side et utvalg av kjente låter - fra klassiske Metallicas "Nothing else matters" til ukrainske sang fra Vivienne Mort og Odyn v Kanoe. Alle var sjarmet av Anastasias stemme: klar, sterk og kraftfull. Om det var litt mørkere i foajee, ville alle ha danset sikkert.


Tusen takk alle som var med! Det var utrolig koselig!


3 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarai


bottom of page