top of page
  • Writer's pictureDen ukrainske foreningen Bodø

På besøk til ukrainere på BVO

Bodø Voksenopplæring (BVO) inviterte Den ukrainske foreningen i Bodø til å presentere seg på onsdag, 6. mars, da ukrainere hadde et av arbeidrettede tiltak.

Arbeidrettede tiltak er en obligatorisk del av introduksjonsprogrammet som får større og større betydning og tidsallokering. Endringer angående introduksjonsprogram var annonsert i begynnelse av året og gjelder fra 1. februar 2024. Om dette informerte vi på vår sosiale medier (se under)


Disse arbeidrettede tiltak kan tilby opplæring i søknadskriving, forklaring av norsk arbeidsmarked og dets regler og skikker, samt "prøvedeltakelse" i arbeidslivet via arbeidspraksis. Men ingen kan nekte at nettverket har en stor betydning både for faglig påfyll, faglig kommunikasjon og jobbsøk. Nettverket hjelper også å få vite om ledige stillinger samt å skape referanser.


Akkurat nettverksbygging var et tema for foreningens besøk til ukrainere som delta i introduksjonsprogram ved BVO. På onsdag presenterte Yegor og Tetiana vår foreningen og fortalte hvordan internasjonale foreninger som frivillig orgasasjoner fungerer i Norge og Bodø. De forklarte hva vår foreningen jobber med og inviterte til å følge vårt arbeid her, på nettsiden, samt i sosiale media. Men først og fremst motiverte Yegor og Tetiana ukrainere til å bli med i foreningen og bidra aktivt til forskjellige pågående og fremtidige prosjekter. Frivillig arbeid gir en nyttig erfaring, hjelper med integrering. Det med å jobbe sammen hjelper å vise kunnskaper og evner - noe som er grunnleggende for å få referanser, og som følge jobb.


to foredragholdere foran publikum
Yegor og Tetiana snakker med ukrainere. BVO, 6. mars


Viste du, at Tetiana hjulper allerede flere ukrainere ved å gi råd og tips om ENK-registrering?

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page